01/12/2023 07:32
Najnovije vesti
PROMO
PROMO

UZBUDLJIVA TRKA KARIĆA I “MIMOSA DANCE FESTIVAL” PROSTO MAME! U Herceg Novom ovog vikenda se dešavaju ČUDA (FOTO)

Festival plesa “Mimosa dance festival” i atraktivna trka karića “Karotrc 2023” obogatiće ovaj vikend u Herceg Novom i u grad dovesti učesnike iz cijelog regiona.

Pročitajte još

“Mimosa dance festival” prošle godine je postavio čvrste temelje ozbiljnom organizacijom, priznatim sudijama i modernim pristupom takmičenju, pa su se i ove godine pozivu odazvali brojni klubovi. U drugom izdanju festivala čiji organizator je novski Kulturno-sportski centar “Diano” publika će imati priliku da uživa u 82 koreografije, u izvođenju 15 klubova. .

Otvaranje je zakazano za subotu, 11. marta, u dvorani “Park”, sa početkom u 10 časova. Na završnoj, gala večeri, koja je zakazana istog dana od 20.30 časova u dvorani “Park”, biće izvedeno 10 najboljih koreografija, od kojih za tri biti dodijeljene nagrade. Takmičare će ocijenjivati nacionalni i internacionalni žiri, predvođen jednim od najvećih regionalnih imena, Vlatkom Pavlevskim iz Sjeverne Makedonije, a u čijem sastavu u su Avletina Kapusta, Tanja Čolević, Jasmina Rešetar, Nevena Dragnić, Anea Genzić, Tanja Dukić Cičić i Kristijan Bogdanović. 

Uvertira za “Mimosa dance festival” je “Veče plesa” koje će večeras od 20 časova biti održano u Gradskoj kafani. Projekat su podržali Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture “Herceg-fest” i Gradska kafana. „Karotrc“ 54. Praznika mimoze, koji je odložen zbog kiše, biće održan u centru Herceg Novog u nedjelju, 12. marta. Prijavljene su 143 ekipe vozača iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rusije, koji će pokušati da za što kraće vrijeme na svojim karićima pređu stazu dugu 700 metara od nekadašnjeg hotela „Rudnik“ do gradske luke Škver. Start ove atraktivne i izazovne trke zakazan je za 12 časova, a prethodiće mu lična prijava takmičara, tehnički pregledi ispravnosti karića i provjera zaštitne opreme od 09.30 časova, kao i probna trka u 11 časova.

Ekipe su podijeljene u tri kategorije: jednosjedi, dvosjedi i trosjedi. Ceremonija dodjele nagrada biće upriličena na Škveru od 15 časova, a, uz najbrže, priznanja idu i za najsporijeg, najatraktivniju vožnju, najstarijeg takmičara, najkreativnije osmišljen karić. Trka karića je prva trka takve vrste u Crnoj Gori, a i ove godine je organizuje NVO „Maškare“ u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, uz podršku JUK „Herceg-fest“ i Turističke organizacije Herceg Novi, a u okviru programa Praznika mimoze. Održavanje dječje Cvjetne povorke 54. Praznika mimoze, koja je odložena zbog najavljenog lošeg vremena, planirano je za narednu subotu, 18. mart.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, grupe kostimiranih mališana iz novskih vrtića, sve četiri osnovne škole i Dječijeg doma „Mladost“ prodefilovaće trasom od platoa ispred Opštine Herceg Novi do Trga Nikole Đurkovića, gdje će se predstaviti plesnim tačkama.

Organizator ovog programa je Opština Herceg Novi – Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, uz podršku Javne ustanove kulture “Herceg-fest” i Turističke organizacije Herceg Novi.

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top