01/12/2023 06:43
Najnovije vesti
YOUTUBE/PRINTSCREEN/Portal Informer
YOUTUBE/PRINTSCREEN/Portal Informer

BREGA I BALAŠEVIĆ NISU PRIČALI GODINAMA! Zbog OVOGA su se posvađali i prekinuli prijateljstvo i saradnju! U sve UMEŠAN ČOLA!

Goran Bregović i Đorđe Balašević nekada su bili prijatelji i saradnici, ali je između njih jednom prilikom sve puklo. Oni, kako se nekada pričalo na estradi, godinama nisu razgovarali. A razdor je nastao zbog jedne pesme - Čoline "Mađarice".

Pročitajte još

 

Ovaj hit Zdravka Čolića objavljen je daleke 1981. godine na albumu “Malo pojačaj radio”. Tekst pesme pisao je Balašević. On ga je dao Bregoviću da uradi kompoziciju, jer je na tom albumu bio jedan od Čolinih saradnika zajedno sa Kornelijem Batom Kovačem.

U Balaševićevoj verziji pesma je nosila naziv “Opatica”, ali je Brega to promenio. Više mu se dopalo da Čola peva o jednoj Mađarici, a i smatrao je da će pod tim nazivom pesma bolje proći kod publike, te je na svoju ruku promenio tekst.

Ova izmena svidela se i Zdravku Čoliću, koji je takođe bio za to da se pesma umesto “Opatica” zove “Mađarica”, što je Bregi bio još jedan od razloga da samovoljno promeni tekst numere.

Balašević, koji nije dozvoljavao da se to radi, striktno je zabranjivao da se vrše intervencije na njegovim tekstovima, zamerio je Bregoviću pa je došlo do svađe i prekida saradnje.

Prošlo je mnogo godina, lopta je spuštena, odnos između njih više nije bio zategnut, dobro upućeni u estradna dešavanja stare Jugoslavije su pričali da su počeli da se javljaju jedan drugome kada se sretnu, ali do njihovog zajedničkog rada više nikada nije došlo.

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top