05/12/2023 13:44
Najnovije vesti
FACEBOOK
FACEBOOK

ČESTITAMO! Izložba koncertnih fotografija Marine Pešić prvi put u Zagrebu

Dugogodišnji priznati koncertni fotograf Marina Pešić, posle mnogih zapaženih tematskih izložbi širom Srbije, prvi put će se predstaviti samostalnom postavkom van granica naše zemlje, i to u Zagrebu. Njena deveta izložba, simbolično nazvana “Sve nas nosi isti val” biće otvorena u utorak, 25. aprila, u 18.00h u Muzeju novog vala.

Pročitajte još

 

Za ovu priliku, autorka je odabrala fotografije rok i pop izvođača koji su decenijama popularni širom regiona: Jura Stublić i Film, Aerodrom, Psihomodo pop, Time, YU grupa, Električni orgazam, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Boris Novković… Zajedničko za sve njih je energija i talas emocija koje je Pešićeva na sebi svojstven način dočarala putem objektiva.

Na otvaranju će, pored autorke, govoriti kultni fotograf Goran Pavelić – Pipo i osnivač muzeja Aleksandar Črček. Svoje prisustvo su već potvrdili mnogi eminentni muzičari.

“Marina me je oduševila svojim fotografijama na kojima je narcisoidni dio moga ega vrisnuo od zadovoljstva, kad sam shvatio da mogu da izgledam mnogo bolje nego što se meni činilo da mogu izgledat. U tome je skriveno Marinino majstorstvo. I još nešto. Vidi se da ona voli muziku i da voli to što radi. Drago mi je da sam ušao u izbor.”

Zoran Predin (Lačni Franz)

“Sve velike stvari počinju tako što voliš nešto. Tako je i u Marininom slučaju. Sve je krenulo od njene ljubavi prema muzici, to jest rokenrolu. Prvo je krenula da ide na koncerte, a onda poželela i da zabeleži trenutke onoga što je videla na pozornici. Vremenom je postajala sve bolja, kao što se i može očekivati kad neko uporno istrajava u nekoj disciplini. Marina je dokazala da njen talenat da uoči one neke posebne trenutke na sceni može da se razvija ako si uporan. I tako je ušla u sam vrh rokenrol fotografa ne samo na beogradskim pozornicama, već i na celom prostoru koji danas nazivamo region.”

Srđan Gojković Gile (Električni Orgazam)

Foto: Marina Pešić

“Sve nas nosi isti val. Nosi nas ista ljubav prema muzici, rokenrolu, sceni… Ipak, uhvatiti pravi kadar u pravom trenutku tokom žive svirke, e to je već nešto što nam nije svima dato. Marina Pešić je jedna od onih fotografkinja koje se izdvajaju po delikatnosti i poznavanju posla. Ona se muzici prepušta a silina te energije je obuzima dok fotografiše, što se na njenim radovima i vidi. Vidi se i preciznost u kadriranju značajnih momenata, kao i poštovanje onih koji su u kadru. Koncerti dobijaju novu dimenziju i nakon svog završetka zahvaljujući Marininom osećaju da u pravom trenutku ovekoveči magiju živog nastupa.”

Ružica Vrhovac (Radio Beograd 202)

“Marina je bez problema mogla biti ispred objektiva, ali odabrala je drugu stranu fotoaparata, onu kojom trenutak pretvara u vječnost. Energiju i strast rock&rolla pretočila je u slike, koje govore više nego gomile riječi. Precizno i nadahnuto, kako mogu samo oni koji iskreno vole to što rade, u potpunosti predani i posvećeni svojoj misiji.”

Jurica Pađen (Aerodrom)

Marina Pešić rođena je u Užicu, 1987. godine. Završila je Master studije na Fakultetu tehničkih nauka (Građevinarstvo) u Novom Sadu 2012. godine. Ljubav prema muzici javila se još u ranom detinjstvu, od kada redovno odlazi na koncerte na kojima pronalazi radost dok sluša svoje omiljene bendove.

Foto: Srđan Gerov

Od avgusta 2016. godine fotografisala je muzičke događaje za novosadski portal Remix Press, sa kojima i danas sarađuje.

Svoj web sajt Moć muzike pokreće 2019. godine na kome promoviše dešavanja vezana za muziku. Aktivno prati muzičke događaje širom zemlje i regiona i bori se za očuvanje i promociju rok kulture.

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top