01/12/2023 08:25
Najnovije vesti
YOUTUBE/PRINTSCREEN/Conan O'Brien
YOUTUBE/PRINTSCREEN/Conan O'Brien

(VIDEO) ČAK NORIS NAPUNIO 83 GODINE! Godinama se šale na njegov račun, jednom je čak i podne TUŽBU, a ovo je njegova omiljena

Karlo Rej Noris se rodio se 10. marta 1940. godine u mestu Rajan u Oklahomi. Njegov otac je bio alkoholičar i često nije bio kući. Čaka i dvojicu mlađe braće je odgajila majka Vilma.

Pročitajte još

Ratnom vazduhoplovstvu SAD se Noris pridružio 1958. godine i tada je poslat u bazu u Južnoj Koreji gde je počeo da trenira korejsku borilačku veštinu Tang Soo Do. Kada se vratio u SAD 1962. godine, otvorio je nekoliko karate škola. Šest puta je bio svetski prvak u tom sportu, a 1972. godine upoznao je Brusa Lija sa kojim je glumio u filmu “Na zmajevu putu”.

Kasnije je Noris upisao i časove glume pa ga je najviše obeležila uloga Kordela Vokera u seriji “Voker, teksaški rendžer”.

Međutim, Norrsa je u istorji pop kulture obeležilo još nešto, popularni “Chuck Norris facts”, satirične “činjenice” o njemu koje su postale internetski fenomen. Radi se, naravno, o apsurdnim preuveličavanjima njegove snage, sposobnosti i maskuliniteta.

“Chuck Norris facts” pojavile su se na forumima stranice “Something Awful” 2005. godine. Na tim su forumima korisnici prvo sličnu stvar radili za glumca Vina Dizela, ali nakon što je Konan O’Brajen u svojoj emisiji ispričao nekoliko šala o Čaku norisu, odnosno Vokeru, teksaškom rendžeru, korisnici foruma su prihvatili Čaka Norisa kao svoju novu temu.

A šta je sam Noris rekao na to? U svojoj objavi na službenoj veb stranici, Noris je poručio kako su neke šale zaista smešne i da se trudi ni jednu od njih ne shvati lično. Dodao je i kako se nada da će te izokrenute činjenice ipak nagnati ljude da istraže nešto više pravih činjenica o njemu.

Izgleda da i nije baš bio sasvim u redu s time da se drugi bogate na njegov račun. Kada je 2007. izdata knjiga “Istina o Čaku Norisu: 400 činjenica o najvećem čoveku na svetu”, Noris je podigao tužbu protiv izdavača jer su njegovo ime, bez pristanka, koristili u svrhu bogaćenja, a u tužbi je bilo navedeno i narušavanje prava na privatnost. Kasnije je ipak odustao od tužbe.

Već godinu kasnije Noris je odlučio da šale pretvori u zaradu i 2009. godine je izašla “Službena knjiga činjenica o Čaku norisu” kojoj je sam Noris koautor, prenosi 24sata.hr.

A ima li najdražu “činjenicu” o sebi? Naravno da ima. Noris je u jednoj emisiji čitao neke od šala, i otkrio koja mu je najdraža:

– Ljudi su hteli da stave lice Čaka Norisa na planinu Rašmor, ali kamen nije bio dovoljno čvrst za njegovu bradu – rekao je.

 • Čak Noris je sam sebe držao na krštenju.
 • Kad su se djeca igrala u pijesku, Čak Noris se igrao u betonu.
 • Čak Noris ide suncu u oči.
 • Kad Čak Noris uđe u autobus, i kontrola kupuje kartu.
 • Čak Noris je jabukom oljuštio nož.
 • Čak Noris je brojao do beskonačno…..dva puta.
 • Došla Smrt s maskom i kosom i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, a vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne: Maskenbal!
 • Čaka Norisa su dva puta ispustili kad je bio beba. Prvi put na Hirošimu, drugi put na Nagasaki.
 • Ne postoji teorija evolucije. Postoji samo lista vrsta kojima je Čak Noris dozvolio da žive.
 • Čak Noris ima iPhone sa cijelom jabukom!
 • Kako je nastao točak? Čak Noris je radio zvezdu i svi su vikali: To, Čak! Tooo, Čak!
 • Zašto Čak Noris nije glumio u Titaniku? Pa, sve bi ih spasio!

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top