05/12/2023 12:22
Najnovije vesti
YouTube  Printscreen  Nasa Televizija
YouTube Printscreen Nasa Televizija

“BIO SAM VIŠE PLAĆEN OD NADE TOPČAGIĆ I RADIŠE UROŠEVIĆA”: Bosanac nikad iskreniji

Čuveni kompozitor ispričao je dogodovštine iz života i karijere, o kojima do sada nije govorio. Na početku se prisetio peha kada je ostao bez zarade u Americi jer je bio pokraden.

Pročitajte još

 

– Desio se jedan peh, ukrali su mi celu zaradu za mesec i po dana od 25.000 dolara, ostao sam bez kinte. Neko je iz kuće gde smo živeli maznuo lovu. Policija je došla i rekla: “To je neko od vas koji tu živite maznuo”, pokupila se i otišla. Bilo je tragično za mene. Ali bio sam ko hrčak i skupio sam posle novac – kazao je kompozitor. U karijeri muzičara i šefa orkestra zaradio je mnogo novca jer je godinama bio jedan od najtraženijih. Kaže da je čak imao i veće honorare od popularnih pevača, koji su bili velike zvezde.

– Obično pevači pogode pet, šest ili deset puta više nego muzičari. Pevači su čudo. Pogodio sam veći honorar nego Nada Topčagić ili Radiša Urošević jer nisam hteo da idem. Čovek je došao, Mile iz Njujorka, i ja se pogodim s njim za dobar iznos. Red veličine, recimo, 80.000 dolara sam zaradio tada. Posle se ispeglaju, spakuju i pošalju se kući. Onda ih brojiš. Ja sam zdravlje sačuvao brojeći novac. Šalim se, potrošilo se, trebalo je kupiti stan, kola, odvesti decu na more. Od čega – ispričao je on. Potom se u razgovor uključila i njegova naslednica, koja je istakla da joj je posebno drago što joj je otac vetar u leđa kada je u pitanju pevanje. – Jako sam ponosna na to kad kažem da mi je otac otvorio vrata na estradi, nego da je to uradila mafija. A ovako, javno, kao sve sam sama postigla – rekla je Džidža.

Bosanac i dalje komponuje i stvara muziku, ali više to ne radi u svom studiju, koji se nalazi u suterenu porodične kuće. – Moram da vam otkrijem da u tu prostoriju ne idem poslednjih pet godina, teško mi da dovedem majstora da stavim neko zvono. Rekoh, ako dole sviram pa mi pozli, umreću, a neće me niko čuti, pa sam se uplašio i zato sviram u kuhinji – našalio se on.

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top