29/11/2023 21:50
Najnovije vesti
IMG-4874

“JA SAM JA…”: Izložba Vojislava Voja Kilibarde koju ne smete propustiti

Izložba jednog od najboljih slikara i stvaraoca današnjice Vojislava Voja Kilibarde

Pročitajte još

“JA SAM JA…”
Vojislav Vojo Kilibarda
Galerija Sue Ryder, Herceg Novi
Svečano otvaranje 15. avgust 20.00

Vojislav Vojo Kilibarda (Boka, 1978), magistar slikarstva, muzejski savjetnik, urednik likovnih programa i dizajner u JUK Herceg fest – Herceg Novi. U suštini: umjetnik, Medietarnac, čovjek nemirnog stvaralačkog duha, radoznalac koji eksperimentiše “traga, igra se, i kreće od životnog ka umjetničkom i od umjetničkog ka filozofskom”.

Priredio je desetak samostalnih i učestvovao na više kolektivnih izložbi I likovnih kolonija. Izdvaja se predstavljanje projekta “Stvaram pozorište ispred i iza scene” na BITEFu, STERIJINOM POZORJU, PURGATORIJAMA… Često nagrađivan. Jedno od najdražih priznanja prva nagrada na Hercegnovskom zimskom salonu, najznačajnijoj likovnoj smotri u Crnoj Gori i jednoj od najstarijih u regionu. Naslov nagrađenog rada, realizovanog kombinovanom tehnikom, igra riječi – (U)KRUG(U) koji se se čita kao KRUG, UKRUG, U KRUGU i KRUGU može biti objašnjenje ukupnog Kilibardinog stvaralaštva. Taj krug je otvoren, a do sada obuhvata djela rađena uljem na platnu, akrilom, kombinovanom tehnikom, fotokolaže. Obuhvata i autorstvo plakata, programskih knjižica, flaera, scenografije za predstave Hercegnovskog pozorišta, za festival Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti, grafičko uređivanje knjiga, časopisa, kataloga Hercegnovskog filmskog festivala. Obuhvata saradnju sa Fondacijom Petar Lubarda, organizaciju likovnih konkursa i samostalnih izložbi.

 

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top