05/12/2023 06:31
Najnovije vesti
-YOUTUBE-PRINTSCREEN-The-Star
-YOUTUBE-PRINTSCREEN-The-Star

NOĆENJE KOŠTA 37.000 DINARA, A MESTO SE ČEKA GODINAMA! Zavirite u hotel sa NULA zvezdica (VIDEO)

Braća Riklin su privukla ogromnu pažnju svojim neobičnim konceptom hotela

Pročitajte još

Kada su braća Frenk i Patrik Riklin pre pet godina došli na ideju da otvore hotel sa “nula zvezdica”, sigurno nisu ni sanjali kakav će uspeh postići.

Luksuzni hoteli sa 5 zvezdica, bazenima i dodatnim uslugama više neće biti zanimljivi, a dokaz je sve više mesta za odmor u prirodi.

A jedno od njih je i hotel sa nula zvezdica.

Iako gosti na raspolaganju imaju samo bračni krevet, po dva noćna stočića i stone lampe, ipak se ne može opisati pogled i drugačiji doživljaj koji se dobija dok “boravite” u njemu.

Braća Riklin su svoju verziju hotela sa nula zvezdica otvorili na na jugu Švajcarske. Ne postoji krov, niti zidovi, osim jednog polovičnog, koji više služi kao dekoracija, a jedino što je gostima na raspolaganju jeste vedro nebo.

Njihov hotel je do sada promenio nekoliko lokacija. Prvobitno se nalazio u prelepim predelima Alpa sa magičnim pogledom, zatim u vinogradima, a onda se preselio ni manje, ni više nego nasred benzinske stanice, što bi na simboličan način trebalo da skrene pažnju na trenutne restrikcije gasa i povećanja cena goriva.

Svaka soba, uključujuje i uslugu batlera, a noćenje košta oko 306 dolara (oko 37.000 dinara).

I, naravno, alternativni (zatvoreni) smeštaj je dostupan za loše vremenske prilike, dok su rezervacije obavezne, jer iko hiljada ljudi je trenutno na listi čekanja.

Ideju za ovakav neobičan hotel dva brata su dobila iz trenutnih dešavanja u svetu, pa su na ovaj način želeli da ukažu na promene koje su potrebne društvu i nateraju ljude da razmišljaju o tome.

Kako su i sami rekli, vreme je da počnemo da razmišljamo o problemima u svetu – klimatskim promenama, ratu i načinima na koje štetimo planeti.

– U novoj, ne toliko idiličnoj verziji hotela nije poenta u spavanju, nego u razmišljanju o trenutnoj situaciji u svetu. Sada nije vreme za spavanje. Moramo da reagujemo – poručila su braća Riklin.

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top