05/12/2023 11:58
Najnovije vesti
IMG-3876

FAMILY FUN FESTIVAL: Aladin večeras u Igalu će očarati svu decu

Na platou hotela Lightshouse u Igalu večeras vas očekuje poznati film.

Pročitajte još

 

Turistička organizacija sa velikom paźnjom potrudila se da pripremi Family fun festival, te iz dana u dan obara rekorde posećenosti.

Aladin vam donosi večeras od 21 čas svoju uzbudljivu priču.

RADNJA FILMA

Čovek sa ženom i dvoje dece plovi morima širom sveta. Deca razgledaju mnogo veći i raskošniji brod od njihovog. Nakon što ih njihov otac čuje kako komentarišu koliko je njihov brod lošiji, on odlučuje da im ispriča priču o Aladinu i objasni da veće nije uvek i bolje.
Aladin, dobrodušan mladi ulični kradljivac koji živi u pustinjskom kraljevstvu Agrabi, zajedno sa svojim majmunom Abuom, spašava i sprijateljuje se s princezom Jasmin, koja se iskrala iz palate, umorivši se od svog zabačenog života. Ona skriva svoj pravi identitet, govoreći Aladinu da je princezina sluškinja. Međutim, Jasmin juri kući nakon što ugleda princa Andersa, koji je došao da se udvara princezi, i zamoli Aladina da joj pričuva narukvicu narukvicu koju je dobila od svoje pokojne majke, i koristila je kao amajliju. Međutim, Abu je ukrao narukvicu od Aladina, zbog čega Aladin nije mogao da vrati narukvicu princezi. Nestanak njene narukvice je naljutio Jasmin, zbog čega je Aladina nazvala lopovom i rekla da je bila naivna kada je pomislila da je ona njen prijatelj.
U međuvremenu, Džafar, sultanov veliki vezir, biva umoran od toga da bude „drugi najbolji”. On i njegov papagaj Jago traže čarobnu lampu skrivenu u Pećini čudesa kako bi Džafar postao sultan. Samo je jedna osoba dostojna da uđe u pećinu, koga je kasnije Džafar identifikovao kao Aladina. Kasnije, Aladin vraća narukvicu koja je pripadala Jasmininoj majci, a koju je Jasmin zaboravila kod njega, a potom čuvari palate hvataju Aladina na Džafarovu naredbu. Džafar, nakon što je otkrio Aladinu da je devojka u koju se zaljubio princeza, a ne njena sluškinja, rekao je Aladinu da ga može učiniti dovoljno bogatim da impresionira Jasmin. Aladin mora da pronađe čarobnu lampu kako bi se Džafarovo obećanje ispunilo. Unutar pećine, Aladin pronalazi čarobni tepih i dobija lampu. Prkoseći Aladinovoj instrukciji da ništa ne dodirne, Abu grabi rubin. Aladin, Abu i tepih žure da bi izašli iz pećine dok se ruši. Aladin daje lampu Džafaru, ali ga Džafar baca nazad u pećinu, ubrzo nakon što Abu neprimetno krade lampu od Džafara.
Zarobljen, Aladin trlja lampu i upoznaje duha koji živi u njemu. Duh objašnjava da ima moć da Aladinu ispuni tri želje, sa izuzetkom želje na ubistva, romantiku, uskrsnuće mrtvih i želje za još želja. Aladin moli Duha da ih oslobodi iz pećine bez korišćenja želje, što ovaj i radi. Aladin ubrzo nakon toga koristi svoju prvu želju da postane princ, kako bi impresionirao Jasmin, i obećava da će iskoristiti svoju treću želju da oslobodi Duha od ropstva. Povratkom u Agrabu, Aladin, kao Princ Ali od Ababve, stiže velikim spektaklom, ali Jasmin ne biva odmah impresionirana.
Kasnije, Aladin odvodi Jasmin na vožnju magičnim tepihom dok Duh izlazi na sastanak sa njenom službenicom, Dalijom. Kada Jasmin u princu Aliju prepozna Aladina, on je ubeđuje da je došao prerušen u Agrabu kako bi se što bolje upoznao sa zemljom. Međutim, Džafar otkriva Aladinov pravi identitet i preti mu, kako bi mu ovaj otkrio gde je čarobna lampa skrivena. Aladin odbija, zbog čega ga Džafar baca iz kule u more. Abu i tepih stižu sa lampom, a Aladin je trlja pre nesvestice.
Nakon njegove druge želje, Duh spašava Aladina i nakon razgovora sa Jasmin, pomaže u razotkrivanju Džafarovog zlog plana, pa ga Sultan uhapsi. Nakon što mu je ponuđen položaj naslednika sultana, Aladin, bojeći se da će izgubiti Jasmin ako se otkrije istina, nevoljno krši svoje obećanje i odbija da oslobodi Duha, uznemirujući ga. U međuvremenu, Jago krade ključeve tamnice i oslobađa Džafara, koji krade lampu od Aladina, postajući novi Duhov gospodar. On koristi svoju prvu želju da postane sultan. Kada Jasmin ubedi čuvare palate da se pobune protiv Džafara, on koristi svoju drugu želju da postane najmoćniji čarobnjak na svetu, šaljući stražare u tamnicu. Potom je prognao Aladina i Abua u zamrznutu pustaru na drugoj strani sveta i pretio da će ubiti Daliju i Sultana ako Jasmin ne pristane da se uda za njega. Međutim, Duh uz pomoć tepiha dolazi do Aladina i Abua.
Dok nastavljaju ceremoniju venčanja, Aladin se vraća u palatu, dok mu Jasmin pomaže da vrati lampu. Džafar pretvara Jaga u čudovište, koje vraća lampu posle kratke potere za njom. On nadjačava Jasmin i Aladina, uništavajući deo tepiha. Međutim, u palati, Aladin se podsmeva Džafaru rekavši da je on još uvek „drugi najbolji”, nakon Duha, te Džafar odlučuje da iskoristi svoju poslednju želju da postane najmoćnije biće u univerzumu. Zbog nepreciznog izricanja te želje, sam Džafar postaje duh, a duh bez gospodara mora ostati u svojoj lampi. Sada vezan za svoju novu lampu, Džafar završava u zarobljeništvu, zajedno sa Jagom.
Pošto se Agraba vratila u normalu, Duh prebaci Džafarovu lampu u Pećinu čudesa i obnavlja tepih. Potom savetuje Aladina da iskoristi svoju treću želju da se izbriše zakon koji obavezuje princezu da se uda za princa, te tako može da oženi Jasmin. Umesto toga, Aladin odlučuje da održi svoje obećanje i oslobodi Duha, pretvarajući ga u čoveka. Sultan izjavljuje da će Jasmin biti sledeći vladar i da se zakon menja tako da ona može i da se uda za Aladina. Duh odlazi da istražuje svet sa Dalijom, koja postaje njegova žena, dok se Aladin i Jasmin venčaju i započinju svoj novi život zajedno.

Čekamo vas večeras od 21 čas na platou hotela Lightshouse u Igalu.

Dobrodošli!

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top