05/12/2023 06:28
Najnovije vesti
YOUTUBE/PRINTSCREEN/Grand Online
YOUTUBE/PRINTSCREEN/Grand Online

DA LI ĆE SE ODRŽATI KONCERT?! Sud početkom nedelje donosi konačnu odluku o tome mogu li Ana Bekuta, Keba i Zorana da pevaju u PULI

Postoji velika mogućnost da Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Zorana Mićanović i Duško Kuliš ipak održe koncert u Puli zakazan za 25. mart, koji je, inače, pre desetak dana zabranio gradonačelnik Filip Zoričić! Konačna odluka biće doneta u ponedeljak, najkasnije u utorak, 14. marta.

Pročitajte još

Tim povodom održano prvo ročište u Trgovačkom sudu u Pazinu. Advokat “Hiljadarke”, organizatora manifestacije na kojoj je trebalo da nastupaju naši pevači, zatražio je da sud odredi privremenu meru kako bi im se predao prostor za koncert u periodu predviđenom ugovorom. Suprotna strana na sudu, tj. vlasnici dvorane, tvrdi da organizatori nisu platili na vreme i da je zapravo to glavni problem zbog čega je koncert stopiran, a ne zbog toga što su u pitanju pevači iz Srbije.

– Stvarno nije plaćeno, ali zakon u tim slučajevima kaže, ako se plati naknadno, da je ugovor i dalje na snazi. Po mojim saznanjima, bilo je prodato oko 2.900 karata za kapacitet od 2.000 do 2.500 sedećih mesta. Ta dvorana može objektivno primiti oko 5.000 ljudi. Treba videti koliko bi karata moglo biti prodato i trebalo bi proceniti koliko bi se ostvarilo od prodaje pića na šankovima. Ako sud ne odobri privremenu meru, idemo dalje s tužbom za naknadu štete – rekao je branilac organizatora nakon izlaska iz sudnice i dodao:

– Trgovačko društvo “Pula sport” je državni objekat, od njih se očekuje veća količina opreza kada postupaju u svim sferama. Nije to starija gospođa da joj vi nešto možete “uvalit”. Ako su oni smatrali da im je bitno da se navede ko su izvođači, onda kad je moja stranka rekla: “Duško Kuliš i prijatelji”, “Pula sport” je trebalo da pita ko su “prijatelji”, a ako bi moja stranka rekla da ne zna, onda je “Pula sport” trebalo da kaže da se, kada se sazna ko su prijatelji, onda sklapa ugovor – objasnio je svoj stav Simić.

Advokat koji zastupa Trgovačko društvo “Pula sport” kazao je da je skloniji da se pravna bitka vodi unutar sudnice, a ne putem medija. – Shvatam zainteresovanost za predmet jer je dosta osetljiv. Sud će doneti odluku na temelju argumentacije koja će, po mom mišljenju, biti na našoj strani. Smatramo da smo sve detaljno obrazložili i argumentovali, tim pre što se ta šteta mora dokazati. Postoje četiri kumulativne pretpostavke, od kojih nije dokazana nijedna. Radi se o jednom pseudopritisku. Dovedeni smo u zabludu. Nismo znali ko su izvođači, jer da smo znali koji su, sigurno ne bismo tako postupili. Prvi ugovor je sklopljen da se uplati akontacija, s kojom se takođe kasnilo, i da se dostave svi transparentni podaci o liku i delu svih izvođača. Ne radi se ni o kakvoj cenzuri i mentalnoj higijeni i pokušaju uvođenja nekog moralnog ćudoređa, nego o diskrecijskom pravu želimo li takvu vrstu koncerata u Puli – rekao je advokat odbrane.

Dragan Kojić Keba, jedan od junaka čitave ove priče, optimistično kaže: – Sve što ja znam jeste da su svi argumenti na našoj strani i očekujem presudu u našu korist. Koliko sam čuo, odluka o tome bi trebalo da bude doneta za koji dan, čekamo! – poručio je Keba.

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top