29/11/2023 22:28
Najnovije vesti
IMG-8572

FOCUS RADIO: XIV SKUP PRIVREDNIKA I NAUČNIKA SPIN ’23

6. i 7. novembra na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu biće održan naučni i stručni skup.

Pročitajte još

Skup privrednika i naučnika (SPIN) je naučni i stručni skup koji od 2003. godine organizuje Centar za operacioni menadžment Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Privrednom komorom Beograda.

Ovogodišnji, XIV Skup privrednika i naučnika SPIN ’23, posvećen je mogućnostima razvoja privrede zasnovanim na savremenim digitalnim rešenjima proisteklih iz sve ubrzanijeg razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija i veštačke inteligencije, kao i na zelenom razvoju koji omogućava odgovorno upravljanje prirodnim dobrima preko tranzicije sa neobnovljivih na obnovljive resurse, bez narušavanja ekosistemskog balansa na kojem se zasniva ljudsko blagostanje.

Image module

Tema skupa SPIN ’23 je „Digitalni i zeleni razvoj privrede“, a osnovni cilj skupa je diseminacija ideja, znanja, međunarodnih i nacionalnih dobrih praksi, iskustava učesnika skupa i predstavljanje mogućnosti i rešenja koja pruža digitalni i zeleni razvoj privrede. Skup predstavlja jedinstven nacionalni forum sa međunarodnim učešćem za diskusiju o aktuelnim pitanjima i razmenu najnovijih informacija i konkretnih rešenja koje operacioni menadžment može da ponudi međunarodnoj, regionalnoj i nacionalnoj poslovnoj praksi.

Image module

Očekujemo učešće privrednika, menadžera, vladinih i drugih organizacija i institucija sa jedne strane, i učesnika iz akademskih krugova, istraživača i konsultanata sa univerziteta i naučnih instituta kako iz Republike Srbije, tako i sa vodećih naučnih i obrazovanih institucija iz regiona, sa druge strane. Aktivnosti skupa će se realizovati kroz okrugle stolove i plenarne sekcije, panel diskusije i tematske sekcije, na kojima će biti predstavljena najnovija saznanja o mogućnostima, izazovima, prednostima i rešenjima digitalnog i zelenog razvoja privrede.

Image module

Organizatori su obezbedili učešće renomiranih naučnika i privrednika koji će kroz prezentaciju rezultata naučno-istraživačkih radova, uzeti učešće u panel diskusijama i prikazu primera dobre poslovne prakse. Na ovaj način struka i akademija će doprineti odgovornom i neophodnom digitalnom i zelenom razvoju kako srpske privrede, tako i privrede regiona.

Prvoga dana planirana je diskusija na temu „Uloga ekonomije deljenja u održivosti privrede”, u kojoj kao panelisti učesvuju:

  • prof. dr Aleksandar Jovović, Mašinski fakultet;
  • prof. dr Marijana Petrović, Saobraćajni fakultet;
  • MSc Milan Veselinov, osnivač i direktor CirEkon;
  • mr Aleksandra Lazović Lonningen, koosnivač aplikacije Eat Me App jedna od retkih green tech preduzetnica u Srbiji;
  • Uroš Granić, osnivač BioHub-a;
  • Mirjana Cenić, Shared Mobility doo.

Moderator ovog panela je prof. dr Nataša Petrović, rukovodilac Centra za ekološki menadžment i održivi razvoj.

Image module

Drugog dana skupa planirana je plenarna diskusija – „Kratki programi studija – obrazovanje i obuka po potrebama poslodavca u okviru sistema formalnog obrazovanja“.

Učesnici panela:

  • prof. dr Predrag Matković, Ekonomski fakultet u Subotici;
  • Mirjana Kovačević, Privredna komora Srbije;
  • Vladan Doljančević, „Robert Bosch“ doo.

Moderator:
prof. dr Dragana Makajić-Nikolić, Fakultet organizacionih nauka

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top