01/12/2023 06:42
Najnovije vesti
PRIVATNA ARHIVA
PRIVATNA ARHIVA

“POTVRDILI SMO DA DOBAR UKUS, KULTURA I PRAVE VREDNOSTI NISU IZUMRLI!”: Jelena Kostadinović Burazor otkriva koliko je MTS DVORANA doprinela današnjoj kulturnoj sceni

Iskustvo Mts dvorane u organizaciji događaja variralo je poslednjih godina, a veliki uticaj na to imala je globalna pandemija, koja se odrazila višestruko na rad kulturno-umetničke institucije sa dugom tradicijom (nekadašnje Dvorane Doma sindikata), a time i na organizaciju događaja različitih žanrova.

Pročitajte još

Naime, netipična i vanredna situacija koja je zatekla ceo svet poremetila je tokom 2020. godine funkcionisanje Dvorane, koja je, kao i svi objekti kulture i sličnih sadržaja, pretrpela zastoj i gubitke u vidu prekida programa i njegovog pomeranja za bolje dane. Većina događaja je bila otkazana i čekala je neka nova vremena, a neki od njih ni do danas nisu održani, čak i kada se ustanova oporavila i „stala na noge”. Ipak, taj put bio je težak i gubitke je trebalo nadoknaditi, za šta su bile potrebne godine, ali i dobre ideje koje bi potkrepile aktuelne trendove kako se ne bi izgubio korak s vremenom u organizaciji događaja.

U međuvremenu, sa poboljšanjem opšte situacije i vraćanjem u normalu, organizacija događaja postala je imperativ za Mts dvoranu, koja je morala da se oporavi od velikih gubitaka. U periodu od početka 2021. do kraja 2022. godine održan je veliki broj događaja na daskama tradicije koje su za sobom nosile decenije bogatog kulturnog života Beograda, u među građanima poznatom „Hramu kulture”. Tako se u periodu oporavka, uz velike napore i trud, odigrao veliki broj filmskih premijera, festivala i bioskopskih projekcija, koncerata najrazličitijih žanrova, predstava, opera, kabarea, ali i kongresa, seminara i korporativnih žurki.

 

U ovom periodu preporoda, zajedničkim snagama sa vrsnim umetnicima koji su prošli našom scenom, potvrdili smo da dobar ukus, kultura i prave vrednosti nisu izumrli, već da se neguju i svakodnevno nadograđuju. Iste tendencije postoje i za 2023. godinu, a ono što nam je kao organizatorima najvažnije jeste održavanje nivoa rada koji smo imali do sada, što nijednom organizatoru i instituciji kulture u današnje vreme, usled velike konkurencije događaja i festivala, nije lak zadatak. Ipak, vođeni gorkim iskustvima pandemije, nalazimo snagu, motiv i volju da iz dana u dan naši sadržaji budu raznovrsniji i zanimljivi našim sugrađanima, ali i strancima, kojih je sve više u Beogradu.

INSTAGRAM

Ekspanzija događaja je, po našim procenama, počela još sredinom 2022. godine, dok bi trebalo da tokom 2023. doživi svoj vrhunac. Kada je u pitanju potraga za sadržajima, imperativ je, pre svega, kvalitet samog događaja, jer je on taj koji će nadalje odražavati nivo programa kulturnih institucija i organizatora.

U organizaciji što boljeg događaja potrebna je sinergija nekoliko faktora: iskustva, znanja i mogućnosti predviđanja tokova i analize opštih kretanja.

S obzirom na to da se Dvorana, kao institucija kulture s renomeom, u toku pandemije suočila sa mnogim izazovima, sigurni smo da će nam to iskustvo i u narednim godinama, pa i ovoj, poslužiti kao putokaz u daljem delovanju u organizaciji događaja, oslanjajući svoja stečena znanja i na praćenje trendova koji su prisutni širom sveta. To je jednačina koja će, sigurni smo, doneti uspeh kakvom težimo, a koji je baziran, pre svega, na entuzijazmu i radosti kojima pristupamo organizaciji događaja. 

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top