29/11/2023 21:58
Najnovije vesti
FREEPIK/prostooleh
FREEPIK/prostooleh

GREŠKE KOJE SU KOBNE ZA BRAK: 10 razloga zašto muž prestaje da voli svoju ženu

Sve češće smo svedoci užasnih slučajeva porodičnog nasilja i nesuglasica u brakovima, te se nameće pitanje šta je ono što izaziva zlu kob među supružnicima.

Pročitajte još

 

Teško je zamisliti dok stojite pred oltarom i gledate kako vaša prelepa nevesta prilazi, da će jednog dana umesto kraljice na njenom mestu biti veštica. Šta se može dogoditi da vašu kraljicu pretvori u vešticu? Ljubav u ogorčenost? I tera vas da kažete „Mrzim svoju ženu?“

Zameranje i mržnja prema svojoj ženi se ne dešava preko noći. To je postepen proces koji traje mesecima i godinama. Ako ste „omraženi“ supružnik, šta biste mogli da primetite da biste znali da nešto nije u redu?

Pa, možda ćete primetiti da je vaš supružnik manje pričljiv, manje razigran, manje ljubazan, itd. Nešto jednostavno neće biti u redu. Ta neprijatna osećanja mogu biti suptilni znaci ogorčenosti koja se provlači kroz tkivo vašeg braka. Postoji niz razloga zašto se to može dogoditi.

Donosimo vam nekoliko uobičajenih ponašanja zbog kojih može doći do mržnje u brakovima i vezama.

 

1. Muž doprinosi više od žene
U odnosima je važno imati ravnotežu. Oba partnera treba da razgovaraju jedno sa drugim, razgovaraju o tome kako da upravljaju kućom, računima, decom itd., po mogućnosti pre sklapanja braka kako ne bi bilo iznenađenja. Sva odgovornost ne može pasti na jednog partnera.

Razgovarajte sa svojom ženom. Rešite problem. Mogu postojati i drugi razlozi za „lenjost“, prenosi Novi.ba.

2. Tretira vas kao malo dete
Žene često znaju da kažu „Kao da imam drugo dete“, misleći na muža. Međutim, stavljanje sebe u ulogu ‘roditelja’, a svog partnera u ulogu ‘deteta’ vaš partner bi mogao da shvati ponižavajuće, a to bi moglo biti veoma kontraproduktivno. Vaš partner može da vam zameri što ste preuzeli kontrolnu ulogu u vašoj vezi. Ovo može naneti ozbiljnu štetu vašem braku.

Dame, čovek za koga ste u braku možda ima grešaka, ali on je ipak muškarac. Postoje načini da razgovarate o stvarima bez snishodljivosti ili da se prema svom supružniku ne ponašate kao prema petogodišnjaku. Ako nastavite na taj način, samo će se pogoršati ponašanje vašeg muža i razviti ogroman ponor u braku.

3. Njihovi supružnici previše troše
Još jedno kritično pitanje koje uzrokuje da muž mrzi svoju ženu je kada pokušava da uštedi novac za crne dane, a njegova žena ga troši brže nego što on može da donese kući platu. Mnoge veze su prekinute zbog novca.

4. Nedostatak intimnih odnosa
Kada se prvi put zabavljaju, žene su često seksi i zaljubljene. Žena ispunjava potrebe svog muškarca i ponaša se kao da uživa u tome, ali negde usput – posle dvoje dece, punog posla i pilatesa – više nema energije za seks.

Nedostatak seksa može uzrokovati da muž mrzi svoju ženu, posebno kod muškaraca sa normalnim seksualnim apetitom. Na kraju krajeva, navikli su da imaju seks redovno, a sada osećaju da moraju da mole za to – a čak i ne dobijaju.

5. Prljavi borci
Parovi se svađaju. To je deo svih odnosa. Na kraju krajeva, imate posla sa dva odvojena entiteta sa različitim pozadinama i perspektivama. Ali postoji način borbe koji se može završiti razrešenjem umesto povređenim osećanjima.

Pitanja koja izazivaju zabrinutost moraju biti rešena, ali način na koji se oni rešavaju čini razliku.

6. Razgovor sa prijateljima i porodicom iza leđa
U brakovima nastaju nesuglasice i svađe. Jedna stvar zbog koje muž mrzi svoju ženu i oseća se izdanim je kada se žena okrene i pušta sav prljav veš svojoj porodici i prijateljima. Kada se to dogodi, muž se oseća izdano, kao da ne može da veruje svojoj ženi da neće otkriti šta se dešava u njihovom braku. Zna da će na sledećoj večeri sa tazbinom gledati na njega sa krivicom i neprijateljstvom.

Važno je da vaš život bude privatan. Vaš supružnik ne želi da se oseća kao da je sve što radi pod mikroskopom da bi svi mogli da sude i kritikuju.

7. Muž se ne oseća cenjeno
Muž može početi da mrzi svoju ženu jer se oseća necenjenim. Rade dugo, popravljaju stvari po kući, pa čak i spremaju večeru nekoliko noći. Ali ipak, njihove žene im prigovaraju, teraju ih da rade sve više i više, ne ceneći ono što već rade.

Negujte svoj brak. Pohvalite sve male stvari koje vaš muž radi. Uradi stvari za njega. Muškarci često smatraju da je popravljanje stvari po kući znak ljubavi. Njegova supruga, međutim, možda to ne vidi na taj način. Umesto toga, možda očekuje dijamante, cveće ili jagode prelivene čokoladom! Ljubav se pokazuje na mnogo različitih načina. Naučite jezik ljubavi jedno drugog i naučite da cenite male stvari koje vaš muž čini za vas!

8. Uskraćivanje seksa kao metod kažnjavanja
Svađe se dešavaju u svakoj vezi. Ali da li je kažnjavanje svog muža najbolji način da popravite stvari? Ne, nije. Češće nego ne, kazna je uskraćivanje seksa! Veza se neće poboljšati strogim kaznenim ponašanjem. Stvari se obično mogu ispeglati, ali nikada korišćenjem okrutnih sredstava kao kazne.

Ako želite da poboljšate stvari, pričajte o pravom problemu. Nije uvek ono što mislite da jeste. Potražite bračno savetovanje, ako je potrebno. To će vam pomoći da sredite stvari.

9. Provodite previše vremena na telefonu/objavljujete privatne informacije
U današnjem svetu, posedovanje pametnog telefona i stalno prisustvo na društvenim mrežama može, u suštini, biti kao imati ljubavnika – stvar koja razdvaja parove.

Ne samo da stalno telefoniranje može da izazove probleme, već može i dodatno da zakomplikuje stvari ako se dele privatne i omalovažavajuće informacije. Razgovarajte sa svojim partnerom iz stvarnog života. Sklonite telefon za vreme večere i poštujte privatnost jedni drugih.

10. Pokušaj da se supružnih promeni
Često se ljudi venčavaju sa pogrešnom predstavom da će se njihov partner promeniti – prestaće da puše, postanu organizovani i prestaće da jedu brzu hranu. A ako oni sami ne prestanu, vi ćete – svojom ubedljivom veštinom – to učiniti.

Zaista ne možete promeniti nikoga, ma koliko se trudili. Ono što vidite dok izlazite je ono što ćete dobiti kada ste u braku. Možda postoje neka manja poboljšanja, ali ona ne dolaze iz prinude. Razgovarajte jedni sa drugima o stvarima koje bi se mogle promeniti, ali ne pokušavajte da transformišete svog supružnika u nekoga ko nije.

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top