05/12/2023 06:52
Najnovije vesti
YOUTUBE PRINTSCREEN    Televizija srpske dijaspore
YOUTUBE PRINTSCREEN Televizija srpske dijaspore

ISPOVEST PEVAČA KOJI JE SA 7 GODINA OSTAO BEZ BUBREGA! ŽIVOTNA PRIČA Baje Malog Knindže nikog ne ostavlja ravnodušnim

Teška priča velikog pevača

Pročitajte još

Baja Mali Knindža, Mirko Pajčin, jedan je od najpoznatijih srpskih narodnih pevača čiji hitovi izazivaju oprečna mišljenja u javnosti.

Njegove pesme izvorne narodne muzike, među kojima se ističu “Ne volim te Alija”, “Srbin je lud”, “Pucajte u tamburaše” i “Nemoj da se ljutiš”, često su prožete kontroverzama i kritikama zbog tekstova koji veličaju srpski nacionalizam i propagiraju nasilje.
Iako je Baja Malim Knindža svojevremeno tvrdio da je njegova muzika isključivo zabavnog karaktera i da nije politička, mnogi smatraju da njegovi tekstovi promovišu netoleranciju i podstiču mržnju prema drugim nacionalnostima. Ovaj pevač je često bio na meti kritika, ali i zabrana javnih nastupa, zbog svojih kontroverznih stavova i pesama.

Ipak, njegova popularnost se nije smanjila, a njegovi fanovi tvrde da se radi o tradicionalnoj izvornoj muzici koju vole i slušaju godinama. Baja Malim Knindža ostao je jedan od najslušanijih i najtraženijih izvođača ovog žanra, a njegovi nastupi su i dalje rasprodati.

Upravo zbog svega navedenog, njegovo ime se često pojavljuje u medijima, a njegove pesme i dalje privlače pažnju i izazivaju burne reakcije u javnosti.

Baja Malim Knindža gostovao je u emisiji  gde je otkrio koliko je težak bio njegov put, ali i da li je nailazio na osude javnosti.

– Nisam nailazio u privatnom životu i na nastupima, osim od strane medija. Takav je sistem bio, svašta se dešavalo. To je bilo vreme kada je moralo da se bira jedna strana. Opstao sam i nikada nije kasno da dođu plodovi moga rada i borbe. Ništa meni nije bilo jako. Čak neke druge životne stvari koje ja nisam želeo da pominjem. Recimo Bora Čorba je jednom prilikom otkrio da sam ja sa 7 godina ostao bez bubrega, bila je pogrešna dijagnoza u Livnu pa su me spašavali u Sarajevu. Sa 14 godina sam došao u Beograd što znači da se već 42 godine borim i tu na asfaltu sa promenljivim uspehom. Sada je sve to došlo do izražaja, pa i ono moje davanje novčanica onom dečaku. Znači ima onog gore ko to beleži – rekao je pevač i dodao:

– Kod mene ništa nije išlo lako. Onda kada su mislili da sam najbogatiji tada sam spavao negde u kecu u kukuruzima, tamo negde u Surčinu. Eto, jednom se desilo da sam najvaljen negde da pevam i jedan od urednika mi je oteo mikrofon i rekao nećeš pevati. Pa i to mi se dešavalo. Međutim, tog su urednika našli sutradan u gipsu ne znam ja šta je bilo. Družio sam se ja i sa ljudima sa druge strane zakona, ali nikada nisam podlegao tome – našalio se pevač i naveo da se on stvarno okliznuo sutradan.

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top