01/12/2023 08:10
Najnovije vesti
FREEPIK/halayalex
FREEPIK/halayalex

IZNENADIĆETE SE: Da li znate u kojim godinama žene NAJVIŠE uživaju u vođenju ljubavi?

Evo koje godine su u pitanju

Pročitajte još

Istraživači iz Teksasa proverili su koliko je seksualna želja povezana sa godinama, piše Your Tango.

Žene u različitoj životnoj dobi imaju seksualni život, a želja za seksom nije vezana samo za dvadesete godine i mladost.

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje veoma utiče na želju za seksom.

U tridesetima žene često mogu čuti taj sat. Upravo on tera žene da “iskoriste preostale godine za rađanje” i tako im se u određenom životnom periodu povećava libido.

U istraživanju objavljenom u časopisu “Personality and Individual Differences” učestvovalo je 827 žena koje su bile podeljene u tri grupe: visoka plodnost u dobi od 18 do 26 godina, niska plodnost u dobi od 27 do 45 godina i menopauza od 46-te, pa nadalje.

Foto: Shutterstock

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju “pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti”, te da imaju “česte seksualne maštarije, aktivan seksualni život i spremnost na povremeni seks”.

,,Naša otkrića sugerišu da žene ne moraju nužno da “polude za bebom” kako bi doživele seksualni vrhunac. Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja ogledaju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivisane do menopauze“, objasnila je naučnica Džudit Iston.

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top