29/11/2023 23:30
Najnovije vesti
FREEPIK Racool_studio
FREEPIK Racool_studio

MALI TRIK: Kako da odaberete najbolju prolećnu nijansu za USNE?

Vreme je za prave prolećne nijanse

Pročitajte još

Postoji nešto zabavno u promeni boje ruža, uskladu sa godišnjim dobima. Boja usana ima moć da učini da vaš ceo izgled deluje novo i sveže. Za proleće, svetlije boje karmina i svilenkasti sjajevi za usne, mogu učiniti da vaše usne dođu do izražaja.

Savršeno je vreme da se odlučite za nešto smelo i svetlo, nakon što ste cele zime nosile tamno-crvene, bordo i zagasite nijanse.

Postoji toliko mnogo mogućnosti boje za usne, da biranje nove boje može biti istovremeno uzbudljivo i neodoljivo. Ako imate problema sa odabirom prolećne nijanse, neka vam ton kože bude vodič. Da bi vam pomogli da pronađete idalan ton, Stiv Kasajikijan poznati mejkap umetnik je podelio  svoje savete za uparivanje prolećne boje usana sa tenom.

Kako odrediti ton vaše kože?

”Hladni tonovi kože imaju ružičasti i plavkasti pod-ton, i imaju tendenciju da brže izgore na suncu. Topli tonovi imaju zlatni i žućkasti ton kože, i imaju tendenciju da preplanu na suncu, a neutralni tonovi kože su prosto neutralni, i imaju tendenciju da pregore na suncu, a onda dobiju ten”, rekao je Kajakikijan.

Postoje različiti trikovi koji će vam pomoći da odredite nijansu kože, kao što je gledanje vena na unutrašnjoj strani zgloba, i razmatranje šta vam bolje pristaje: srebrni ili zlatni nakit.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada su u pitanju boje ruževa, ovaj profesionalac je detaljno opisao šta najbolje pristaje za hladne, neutralne i tople tonove kože:

– Ružičasto-bež i ružičaste nijanse, dopunjuju hladne tonove kože; boje mesa, koralne i crvene nijanse dopunjuju neutralne tenove; a toplije nijanse sa plavim i ljubičastim pod-tonovima dopunjuju tople tenove.

On još dodaje:
– Oni sa svetlom kožom i hladnim tonovim,a treba da traže ružičaste nijanse karmina.

Najbolje prolećne nijanse za tople i svetle tonove kože:

– Svetli, topli tonovi kože, treba da traže plave i ljubičaste tonirane boje za usne.

Najbolja prolećna nijansa karmina za hladne, srednje ili maslinaste tonove kože:

– Oni sa hladnom srednjom ili maslinastom bojom kože, izgledaju najbolje sa bojama za usne u boji breskve.

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top