01/12/2023 07:24
Najnovije vesti
YOUTUBE/PRINTSCREEN/AM🕊
YOUTUBE/PRINTSCREEN/AM🕊

BRITANCI NISU ZABORAVILI SVOJU OMILJENU PRINCEZU DAJANU: Evo kako su građani odali počast čuvenoj Lejdi Di tokom krunisanja kralja

Deo okupljenih ispred Vestminsterske opatije, koji je došao da prisustvuje krunisanju kralja Čarlsa III, transparentima je odao počast preminuloj princezi Dajani.

Pročitajte još

 

Ulice Londona bile su preplavljene ljudima koji su došli da prisustvuju krunisanju kralja Čarlsa III, od kojih su desetine hiljada danima kampovale u okolini Vestminsterske opatije kako bi bili svedoci istorijskog događaja.

Britanci su došli da pozdrave svog novog kralja raznim natpisima posvećenim njemu, ali su se mnogi prisetili i njegove bivše supruge, pokojne princeze Dajane.

Obožavanu Dajanu Britanci su počastili raznim transparentima sa njenim likom, dok se lice Čarlsove sadašnje supruge, kraljice supruge Kamile, moglo videti samo na pomalo zastrašujućim maskama koje su nosili neki iz gomile.

Nisu svi došli ni da se poklone svom novom kralju, a neki od okupljenih su natpisima jasno izrazili svoje stavove protiv monarhije.

Podsetimo, princeza Dajana i princ Čarls venčali su se 29. jula 1981. godine u katedrali Svetog Pavla u Londonu, a njihovu svadbenu ceremoniju na televiziji je pratilo 750 miliona ljudi u 74 zemlje. Dan kada su Dajana i Čarls rekli sudbonosno da u Velikoj Britaniji bio je toliko važan da je proglašen državnim praznikom, a na ulicama Londona bilo je oko 600.000 građana koji su želeli da pozdrave par.

Princeza Dajana bila je jedna od najfotografisanijih žena na svetu i mediji su je pomno pratili, baš kao i kobne večeri 31. avgusta 1997. godine, kada je mercedes kojim se vozila sa vozačem Henrijem Polom i njenim ljubavnikom Dodijem Fajedom naleteo na betonski stub unutar tunela u Parizu.

NAJNOVIJE

POKLON MAJCI I OCU SA TAJLANDA: Poznat muzički par Martinetti dobio je dar od sina povodom šest decenija ljubavi (VIDEO)
DŽEJ LO SEVNULO SVE! Slavna pevačica u riskantnoj haljini
OVO JE ŠEHEREZADA IZ SERIJE KOJU JE SRBIJA OBOŽAVALA? Evo kako sada izgleda lepa glumica, skroz promenila lični opis (FOTO)
"GURNULA SAM JE TADA NIZ STEPENICE": Nadi Topčagić pao MRAK na oči zbog jedne rečenice...
ESTRADA JE NE ZANIMA: Sanja Đorđević je PONOSNA na ćerku, a svi se pitaju kako IZGLEDA i čime se bavi (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top