05/12/2023 07:30
Najnovije vesti
IMG-3401

FAMILY FUN FESTIVAL: Predstava “Između korica” premijerno na Porodičnom festivalu u Herceg Novom

Na programu Family Fun Fest-a 22. jula pozorišna predstava "Između korica".

Pročitajte još

Predstava “Između korica” u izvođenju Škole glume “Maska” iz Herceg Novog odigraće se u subotu, 22. jula, sa početkom u 21 čas na Škveru – gradsko mulo.

Tema predstave je književnost, zapravo koliki je uticaj pisaca i književnika tokom formiranja deteta kao ličnosti. U današnje vreme kada svako ima pravo da sebe naziva piscem i ulazi u udžbenike za osnovce i srednjoškolce, kada se susrećemno sa nemarnošću, nedostatkom ljubavi i empatije, saznajmo ko su pisci današnjice i šta nas čeka u budućnosti…

ŠKOLA GLUME “MASKA”

Škola glume Maska je osnovana sa ciljem da pruža edukciju u oblasti dramskih umjetnosti – glume, filmske i pozorišne režije za decu i omladinu iz Herceg Novog. Na tradiciji školskog pozorišta, sa ciljem kulturno-umetničkog obrazovanja , već godinama uspešno rade sa preko 90 dece i mladih. Program škole glume zasnovan je na principima rada Akademije umjetnosti I prilagođen deci predškolskog, osnovnoškolskog I srednješkolskog uzrasta. “Maskina” deja je da kroz kultrno-umetničko obrazovanje mladih doprinesu njihovom vaspitanju i društveno odgovornom usmjerenju.Kroz upoznavanje i praktikovanje tehnika njihovog zanata, kreativne radionice kod polanika podstiču: Razvoj stvaralačkih sposobnosti; Razvoj opažanja, razmišljanja I slobodnog izražavanja; Razvoj sposobnosti za samokontrolu, dosjetljivost, kombinovanje, zamišljanje, imaginativnost; Oslobađanje u prostoru i pokretu; Razvijanje sposobnosti za koncentraciju, usmjeravanje pažnje, koordinaciju pokreta; Stvaranje kritične i samokritične ličnosti; Razvoj culture govora kroz rad na književnom govoru, poboljšanje dikcije; Razvoj sposobnosti tolerancije i saradnje sa drugima, navikavanje na timski rad; Razvijanje mogućnosti da se prethodno stečena znanja upotrebe na nov i originalan način, te mnoge druge važne i korisne veštine.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Dobrodošli!

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top