05/12/2023 13:57
Najnovije vesti
IMG-3135

“FAMILY FUN FESTIVAL JE PUN EDUKACIJE, SVETLOSTI I RAZDRAGANOSTI!”: Natalija Cajić o prvom porodičnom festivalu u Herceg Novom

U toku je prvi porodični festival u Herceg Novom, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi.

Pročitajte još

Publika će imati priliku u ovih mesec dana, koliko festival i traje, da doživi nezaboravne trenutke, čaroliju pod vedrim nebom i to u najlepšem gradu u Boki Kotorskoj. Family fun festival je mislio na svakog člana porodice, te se brižljivo potrudio da donese inovativan sadržaj koji će da okupi sve na jednom mestu.

PROMO

Zahvaljujući Turističkoj organizaciji Herceg Novi posetioce očekuje premijerno i promocija knjige Natalije Cajić “Fenjeri i note”.

Promocija je na repertoaru 17. jula u gradskoj luci Škver od 21 čas.

O knjizi će govoriti Natalija Cajić  i Jasmina Cajić, moderator večeri je Danilo Babović.

Vuk Ilić

Nakon promocije sledi muzičko poetski kabare u izvođenju polaznika Škole glume Maska iz Herceg Novom.

Nedavno ste objavili knjigu “Fenjeri i note”. Kakvi su vam utisci?
Osetila sam snažnu potrebu da nešto kažem, nakon vremena koji je svima nama doneo trenutke i situacije pred kojima smo zastali. Mislim da je ravnodušnost opasnost. Mnogi umni ljudi su rekli, da ako hoćeš da unistiš coveka, ucini ga ravnodušnim. Zato sam zelela da napisem bajku ta odrasle Fenjeri i note, da podsetim ljude da nikada ne smemo odustati od snova. Od vere, nade, plemenitosti. Kako je i napisala moja koleginica iz Croatia Recordsa, fenjeri su svetlost, note su muzika bez koje jr tesko zamisliti život, a Žena srebrne kose junakinja iz priče je mudrost. Knjigu je objavila izdavačka kuća Jugoton Croatia Records. Knjigu prati CD sa kompozicijana sjajne violončelistkinje Jelle Celo. Jela kroz svoju muziku takodje zeli da oplemeni svet i vrlo je odana toj misiji. Ilustracije je uradila moja mama Jasmina Cajić, a obradu crteža Vuk Marković.

Ovo je bajka za odrasle, kako ste je uklopili?
Radeći u najvećoj muzičkoj diskografskoj kući na ovim našim prostorima Jugoton Croatia Records, dobila sam priliku da kazem hvala svim velikim umetnicima, koji su najlepši mogući način oplemenili naše živote.
Prvi put ćete imati promociju u Herceg Novom u okviru Family fun festivala. Recite nam malo više o tome?

Kada mi je žena koja isto oplemenjuje svet Natalija Preočanin Samardžić rekla da ćemo promociju odrzati u Herceg Novom, na Family fan festivalu, zastala sam na trenutak. U to vreme imali smo promocije znacajnih muzickih izdanja. Ali rekla sam, ma prvi fenjer moram upalati u Crnoj Gori. Zahvalna sam divnim ljudima, porodici Preočanin Samardžić – Viktoriji, Nataliji i Banetu, ne samo zbog ovog dogadjaja, već zbog svega što čine i u svetu muzike i pisane, reci a pre svega hvala im na prijateljstvu. Veliko hvala ženi koja na najlepši mogući način širi priču o Herceg Novom, Milji Matković Vitorović. Ona je jedna od onih hrabrih zena, koja sa osmehom obavlja svoju misiju.

Koliko je bitno da postoji i da se neguje ovakav porodični festival kao što je Family fun festival?
Svakako je značaj ovog fedtivala koji daje toliko veliki i raznovrstan program i stanovnicima i gostima.

PROMO

Kao direktor Jugotona Croatia records podržali ste Family fun festival. Šta vas je posebno inspirisalo?
Puno muzike, radosti, edukacije ,svetlosti i letnje razdraganosti. Samo neka traje.

Koliko voliite Herceg Novi i šta vas inspiriše u njemu?
Volim i Herceg Novi i Crnu Goru. More, njegova boja i ove velike palme su posebna inspiracija. A ovo veče posvećujem gospodinu pevaču Zoranu Kaleziću. Večeri i druženja koje sam imala sa njim i njegovom suprugom Irenom deo su mene zauvek. I sada se sećam radosti dok sam ih cekala da dodju u Beograd na promociju Zoranovog zadnjem muzickog albuma Spomenar u uzdsnju nase diskografske kuće. Imala sam veliku želju, da sa Zoranom i Irenom provedem.jos po koje vece i da pevamo, onako kako smo pevali u Beogradu i Zagrebu. U zadnjem razgovoru mi je rekao da se nada da će biti još vremena za pesmu. Rekla sam mu da hoće. Nije ga bilo. Zato sada fenjer palimo i za njega. Za mog gospodina pevača.

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top