05/12/2023 14:08
Najnovije vesti
YOUTUBE/NAXI PODCAST
YOUTUBE/NAXI PODCAST

PRIZNANJA ZA NAJBOLJU DOMAĆU MUZIKU: NAXI ZVEZDA 2023

Slušaoci Naxi radija, kao i prethodnih godina, odlučiće ko su najbolji umetnici u godini za nama. Nagrada Naxi Zvezda biće dodeljena u šest kategorija čije pobednike će izglasati publika putem specijalno kreirane platforme na Naxi portalu, dok će uredništvo Naxi radija dodeliti priznanja Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za projekat godine, Naxi Zvezda za producenta godine i Naxi Zvezda za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu.

Pročitajte još

Sa željom da inspiriše i podstakne muzičke stvaraoce, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u Naxi Zvezdu – jedinu radijsku nagradu u regionu. Danas se dodela Naxi Zvezde ubraja među najznačajnija muzička dešavanja u regionu, a priznanja se dodeljuju izvođačima, muzičarima, kompozitorima, producentima…

YOUTUBE/NAXI PODCAST

Neka od najvećih muzičkih imena regionalne scene su dosadašnji dobitnici Naxi Zvezde: Zdravko Čolić, Gibonni, Bajaga i Instruktori, Kiki Lesendrić, Dino Merlin, Nina Badrić, Massimo Savić, “Crvena jabuka”, Aleksandra Radović, Marija Šerifović, Sergej Ćetković, “Van Gogh”, “Parni valjak”…

Ove godine slušaoci će birati najbolje u kategorijama: Pesma godine, Pevačica godine, Pevač godine, Album godine, Muzička saradnja godine i Koncert godine.

YOUTUBE/NAXI PODCAST

Pobednici u svim kategorijama biće izabrani putem specijalno kreirane platforme za glasanje na Naxi portalu. Glasanje počinje 15. maja i traje do 8. juna.

Pored kategorija u kojima pobednike biraju slušaoci Naxi radija, na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, dodeljuju se i priznanja: Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za projekat godine, Naxi Zvezda za producenta godine i Naxi Zvezda za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu.

Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici je priznanje koja veliča stvaraoce i izvođače koji su svojom muzikom i delom obeležili decenije za nama, koje slavi muziku i skreće pažnju na važne jubileje i uspehe naših najvećih muzičkih zvezda. Do sada su je osvojili: Željko Samardžić, pevač, Aleksandra Sara Milutinović, kompozitorka i tekstopisac, Aleksandar Sanja Ilić, kompozitor i osnivač “Balkanike”, Sergej Ćetković, pevač.

Naxi Zvezda za sva vremena smatra se najznačnijim priznanjem koje dodeljuje Naxi radio i govori o bezvremenskom značaju pojedinaca, čiji je sveukupni rad postao deo nasleđa generacija. Do sada su ovo priznanje dobili Oliver Dragojević, pevač i kantautor, Zdravko Čolić, pevač, Đorđe Balašević, kantautor i pesnik i Aki Rahimovski, pevač i frontmen grupe “Parni valjak”. 

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top