05/12/2023 12:25
Najnovije vesti
FREEPIK/rawpixel
FREEPIK/rawpixel

TRIK KOJI ĆE VAS OBRADOVATI: Koliko laptop može da traje i kako da osigurate njegovu dugovečnost

Planirate da kupite laptop? Obratite pažnju na ove stvari kako bi vam trajao što duže.

Pročitajte još

Životni tj. radni vek laptopa zavisi od više faktora. Pored toga što laptop može dotrajati u fizičkom ili elektronskom smislu, on može postati i tehnološki prevaziđen u tolikoj meri da više ne bude na visini zadatka.

Digitalni svet se veoma brzo menja i razvija. Internet sajtovi i programi koje svakodnevno koristimo postaju sve napredniji, funkcionalniji i kompleksniji, pa samim tim postaju i sve zahtevniji za računare.

Današnje digitalne fotografije i filmovi kvalitetom znatno prevazilaze kvalitet fotografija i filmova od pre desetak godina, a to znači da zahtevaju više memorije za skladištenje, kao i naprednije performanse računara.

Video-igre se posebno ističu kada govorimo o tehničkom zastarevanju laptop računara, jer se atraktivne igre, koje obiluju bogatom grafikom, uvek prave tako da maksimalno iskoriste snagu računara koji se tog trenutka nalaze na tržištu.

Da biste obezbedili fizičku i elektronsku dugotrajnost laptop računara, birajte modele boljeg kvaliteta izrade. Prisustvo aluminijumskog kućišta je prvi znak da se radi o kvalitetnije napravljenom laptop računaru koji će, uz adekvatnu upotrebu i održavanje, trajati verovatno čitavu deceniju.

Ukoliko prilikom kupovine odaberete laptop koji performansama prevazilazi vaše trenutne potrebe, možete očekivati da će vaš računar biti na visini zadatka i nakon nekoliko godina, kada izađu nove verzije programa koje koristite u radu. Isto važi i za video-igre.

Naravno, recenzije, ocene, iskustva i preporuke drugih korisnika laptop računara vam mogu biti od velike pomoći jer ćete kroz njih bolje upoznati aktuelne modele i sigurno napraviti bolji izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJNOVIJE

SPOJ DISKO MUZIKE I GVOZDENE OPERE! „DISCO OPERA“ 21. MARTA PRVI PUT U MTS DVORANI
BALETSKI SPEKTAKL! UKRAJINSKI KLASIČNI BALET "LABUDOVO JEZERO" 05. MARTA U MTS DVORANI
ANTISTENDAP "ĐUROLOGIJA": 09. DECEMBRA U MTS DVORANI
SAVRŠENA BUKA! BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!
"NE IZGLEDA ZDRAVO": Nove fotke Nikol Kidman OZBILJNO ZABRINULE fanove, tvrde da joj je UGROŽENO zdravlje (FOTO)

NAJČITANIJE

SRBIJA VREME
Scroll to Top