Najnovije vesti
Najnovije

TURISTIČKA ORGANIZACIJA HERCEG NOVI: Kulturna ruta “Rimski imperatori i dunavski put vina” dobila prestižnu nagradu u Višegradu

 Na 13. godišnjem forumu kulturnih ruta Savjeta Evrope, kulturna ruta "Rimski imperatori i dunavski put vina" dobila je prestižnu nagradu za najbolju praksu kulturnih ruta u kategoriji "Istraživanje i razvoj".

Pročitajte još

Ovo priznanje rezultat je zajedničkih napora partnera na projektu #RomansWineDanube, među kojima je i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG), a koji trenutno sprovodimo uz podršku Interreg programa za Dunavski region 2021-2027.
Nagrađena aktivnost, koju je predvodio njemački partner na projektu, media k GmbH, obuhvatila je sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja kulturne rute i njenih pod-destinacija u kontekstu kulturnog turizma.
 Kao partner na projektu #RomansWineDanube, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dala je značajan doprinos ovom uspjehu. Projektni tim je aktivno učestvovao u prikupljanju i analizi podataka, kao i u razvoju strategija za unapređenje kulturnog turizma Duklje, koja je u okviru ovog projekta prepoznata kao jedna od pod-destinacija.
 Više informacija na linku:
Scroll to Top