Najnovije vesti
Najnovije
FOTO: PROMO/MEDIA BIRO

ZAVRŠEN XVIII GUITAR ART SUMMER FEST: Jorgos Dalaras održao sinoć spektakularni koncert u Domu kulture u Bijeloj

 Međunarodno proslavljeni grčki pjevač i gitarista Jorgos Dalaras održao je sinoć veliki koncert u Domu kulture u Bijeloj, čime je završen 18. Guitar Art Summer Fest (GASF).

Pročitajte još

https://www.instagram.com/reel/C_6N3gsoVyH/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Jedan od najvećih pjevača tradicionalne rebetiko muzike u Herceg Novom je izveo brojne bezvremene hitove iz karijere duge više od 40 godina.

Dvočasovni koncert završen je dvostrukim bisom i stojećim ovacijama publike.

Prije koncerta prisutnima se obratio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

-Herceg Novi i večeras pokazuje da je istinski dom kulture. Potvrđuje i da je jedan od dijelova svjetske scene jer smo u prethodnom period ugostili značajna imena.

Za neke od njih, koncert u Herceg Novom je bio i prvo gostovanje u Crnoj Gori, što nam je zadovoljstvo jer naš grad jeste perjanica kulture i manifestacija od značaja za državu i region.

Prvi put u Herceg Novom i Crnoj Gori je i veliki grčki umjetnik Jorgos Dalaras, najveće i najpoznatije svjetsko ime koje nastupa u okviru GASF-poručio je on.

Katić je naglasio da Herceg Novi tokom cijele godine živi kulturu – od filmskog festivala, Praznika mimoze i likovnih izložbi, do književnih večeri i muzičkih događaja.

-Jedan od vrhunaca naše kulturne ponude i jedan od mnogih događaja koji naš grad čine jedinstvenim je upravo Guitar art summer fest.

U to ime, a po tradiciji dugoj 18 godina, podrška Opštine Herceg Novi biće snažna i sigurna kao i do sada-kazao je on.

Sam Dalaras je pred koncert izrazio veliko zadovoljstvo što prvi put nastupa u Crnoj Gori.

-Veoma sam srećan što sam ovdje, ovo mjesto je fantastično. Veoma smo zahvalni gospodinu Bošku Radojkoviću na pozivu, znam da on jako voli muziku, a posebno gitaru.

Šaljem veliki zagrljaj svima koji dolaze na koncert-poručio je Dalaras.

Čuvenog grčkog pjevača je na prvom crnogorskom koncertu pratio ansambl od 16 najboljih grčkih muzičara među kojima su poznati pjevači Aleksandros Tzouganakis Aspasia Stratigou.

-Veona sam srećna što sam ovdje, ovo mi prvi put da sam u Crnoj Gori. Ovo je sjajna zemlja-kazala je Stratigou.

Ovom prilikom je ukazala i na posebnu konekciju koju ima sa Dalarasom.

-Već 16 godina nastupam sa Jorgosom, bila sam veoma mlada kad sam ga upoznala. Dalaras može da ponudi veliko znanje mladim pjevačima.

Uvijek ću se sjećati njegovih prvih lekcija i uvijek ću na umu imati njegove savjete i ljubav koju gaji prema meni-navela je Stratigou.

Generalni pokrovitelji festivala “Guitar art summer festivala” bili su Opština Herceg Novi, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi.

Scroll to Top