Najnovije vesti
Najnovije
FOTO: PROMO

KONCERT NAJVEĆE GRČKE ZVEZDE JORGOSA DALARESA NA XVIII GUITAR ART SUMMER FESTU: Usled nevremena na drugoj lokaciji u Herceg Novom

Koncert najveće grčke zvezde Jorgosa Dalarasa biće održan 14. septembra u 20.00 časova na novoj lokaciji: u koncertnoj dvorani u Domu kulture Bijela u Herceg Novom

Pročitajte još

Spektakularna završnica 18. Guitar Art Summer Festa, koncert Jorgosa Dalarasa sa velikim pratećim orkestrom, u Herceg Novom!

Jorgos Dalaras  je grčki pevač i muzičar, jedna od najistaknutijih ličnosti grčke muzičke kulture. Oktobra 2006. godine je izabran za ambasadora dobre volje u Agenciji Ujedinjenih nacija za izbeglice.

Rođen je u Pireju. Njegova prva sećanja na muziku bili su osnovni oblici grčke muzike, kao što su tradicionalna, narodna, rebetiko, laika, što je uticalo na njega kao umetnika. Pored toga, izvodio je mnoge druge muzičke žanrove na nekoliko različitih jezika, kao što su pop, rok, latino, savremena, vizantijska muzika, klasika, opera i drugo.

Sarađivao je sa mnogim grčkim i stranim umetnicima. Ukupno je objavio skoro devedeset ličnih albuma i sarađivao na više od sto četrdeset drugih kao pevač, muzičar ili producent.

Grčki je umetnik koji je održao najveće koncerte svih vremena, kako u Grčkoj tako i u inostranstvu. Nastupao je u nekim od najpoznatijih koncertnih dvorana i stadiona širom sveta, a sarađivao je sa mnogim od najpoznatijih svetskih simfonijskih orkestara.

FOTO: PROMO

Dobitnik je nekoliko priznanja i nagrada, uključujući nagradu „Kenedi” i UNESCO ambasador dobre volje.

U subotu, 14. septembra u Domu kulture Bijela 20h spremite se za nezaboravno veče.

Pokrovitelji događaja su: Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, kao i mnogi drugi.

Scroll to Top