Najnovije vesti
Najnovije
Foto: Stipa Šajnović

55.PRAZNIK MIMOZE: Održan peti koncert dječijih ansambala „Djesta pupoljaka” u organizacija KUD “SLOGA” Đenovići (FOTO)

Organizatori Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, JUK Herceg Fest i Turistička organizacija Herceg Novi

Pročitajte još

Jubilarni koncert „Dvjesta pupoljaka“ održan u Dvorani Park: Djeca nastavljaju tradiciju folklorne umjetnosti 🎶 💃 🕺

Mjesto više tražilo se sinoć u Dvorani Prak gdje je održan peti koncert dječijih ansambala „Djesta pupoljaka” u organizacija KUD “SLOGA” Đenovići. Dvočasovni koncert, koji je dio programa 55. Praznika mimoze, ispunili su burni aplauzi publike, igra i pjesma domaćina i njihovih gostiju KUD “NJEGOŠ” – CETINJE i KUD Stari grad Lukavec, dok su članovi FA Dukat iz Stare Pazove nastupili kao specijalni gosti Sekretarijata za kulturu i obrazovanje OHN.

📶 Tokom pet godina postojanja na manifestaciji „Dvjesta pupoljaka” nastupilo je 20 folklornih društava iz Crne Gore i regiona, a čast da otvori ovogodišnji jubilarni koncert imalo je KUD Sloga. Za početak su izabrali „Igre iz Boke“, a potom su iznenadili publiku izvođenjem zahtjevnog repertoara, svojstvenog prvom ansamblu, kazala je članica KUD Sloga i trener, Angelina Milinović.

💬 „Nastupila su djeca uzrasta od 10 do 14 godina i izveli su tri ozbiljne koreografije. U svima nama je bilo puno adrenalina. Ansambl je dugo vremena zajedno. Imamo djecu koja su sa nama od prvog razreda, ali nam se pridružuju i novi članovi. Grupa ima 40 članova i za nama je dosta kontinuiranog rada”, kazala je Milinović.

🎉 Veoma zadovoljan nastupom bio je mladi igrač Sloge, Matija Bigović.

💬 „Bilo je dosta treme, nismo znali da li ćemo dobro da odigramo, ali kada se najmanje nadaš ispadne najbolje. Dugo se spremamo jer svi detalji igre moraju da se prikažu”, istakao je Bigović.

💃 Da je na koncertu bilo izuzetno lijepo potvrdila je i Karla Šiprag, voditeljka dječije plesne grupe KUD Stari grad Lukavec.

💬 „Sa KUD Sloga imamo dugogodišnje prijateljstvo. Već nekoliko puta smo ovdje gostovali i sa odraslom i dječijom grupom. I oni su bili nekoliko puta kod nas, dugo se znamo i družimo”, kazala je Šiprag i istakla da je zadovoljstvo učestvovati na ovakvim koncertima.

🎶 Slične utiske prenijela nam je i članica gostiju iz Lukaveca, Lorena Pavišić.

💬 „Bilo je lijepo, super smo se zabavili, a najviše mi se sviđa aplauz publike koji smo dobili na kraju”, kazala je Pavišić.

🤝 KUD Njegoš je prvi put nastupio na koncertu „Dvjesta pupoljaka”, ali sa Slogom sarađuju znatno duže i bili su učesnici koncerta Gradu u čast, kazala je trener Dragana Vujović.

💬 „Nosimo lijepe utiske sa koncerta i to potvrđuju osmjesi djece. Veoma su značajni koncerti na kojima se afirmišu dječiji ansambli i nadamo se da će biti još više”, kazala je Vujović.

🖤Na početku koncerta minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminuloj sugrađanki Snežani Radović.

🤝 Organizatori Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, JUK Herceg Fest i Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi.

ℹ️ Kompletan program možete naći na sajtu praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi ili Instagram profile praznikmimoze.me.

📸 Foto: Stipa Šajnović

Scroll to Top